Над страната ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения

...
Над страната ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения
Коментари Харесай

Отново жега, в Южна България може да превали

Над страната ще бъде слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места в Централна България и в планинските региони от Южна, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до сдържан, в западната част на страната от запад-северозапад, а в източните региони последователно ще се ориентира от североизток. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 32 и 37 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-високо от междинното за месеца и още ще се увеличи.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места по южното крайбрежие ще превали кратковременно. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са сред 29 - 31 градуса. Температурата на морската вода е 26 - 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 26 градуса, на 2000 метра - към 19.

В петък и събота ще бъде слънчево. Купеста облачност ще има след обяд над обособени планински региони, където е допустимо да превали. Вятърът ще е слаб, от североизток, в събота - от изток-североизток, в източните региони краткотрайно до сдържан. Температурите ще се намалят още малко и в събота оптималните ще са сред 30 и 35 градуса, по Черноморието 26 - 29 градуса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР